03 augustus 2021

Pompen vervangen bij ESA Estec

Pompen vervangen bij ESA Estec

Acclont heeft de LSS simulatie kamer van ESA Estec voorzien van 4 magneet gelagerde turbopompen met hoge compressie voor lichte gassen. Vanuit technologisch oogpunt zijn de oude olie gesmeerde vacuümpompen en turbopompen vervangen.

“Kunnen jullie de LSS simulatie kamer voorzien van 4 magneet gelagerde turbopompen met hoge compressie voor lichte gassen?”

Dit was één jaar terug de vraag van ESA Estec om de bestaande pompen te vervangen voor nieuwe technologie. De oude olie gesmeerde vacuümpompen met dito turbopompen hadden hun langste tijd gehad en waren toe aan vernieuwing. Nog niet eens vanuit bedrijfsuren, maar wel vanuit technologisch oogpunt. Olie gesmeerde voorpompen een hybride gelagerde turbopompen worden tenslotte steeds meer vervangen door droge of olievrije alternatieven.

Technologie vernieuwing

De nXRi multi-rootspompen met STPiXA-3306 Maglev turbopompen voldoen volledig aan deze vraag naar technologische vernieuwing. Deze pompen zijn direkt “State-Of-The Art” techniek en geven hoge compressie voor lichte gassen. Ook de vraag om de pompen op locatie te installeren kon in één moeite door uitgevoerd worden, zodat de klant de hele upgrade uit kon besteden. In samenwerking met West End Machinefabriek is er een mooie Onsite installatie uitgevoerd. Alle partijen zijn zeer tevreden over het bereikte resultaat en zien uit naar de volgende projecten.