Acclon Technologies

Op zoek naar een nXDS scrollpomp?
Acclon is dé professional!

  • Superior performance

  • Proven reliability for peace of mind

  • Flexible solutions

  • Ease of use

  • Extended lifetime and low cost of ownership

  • Large variety of standard variants

WAT ZIJN NXDS SCROLLPOMPEN?

nXDS scrollpompen zijn een type vacuümpomp dat werkt door middel van een spiraalvormig rotorontwerp. Het is ontworpen voor toepassingen waarbij een medium vacuüm vereist is, zoals in de research, halfgeleider industrie, medische apparatuur, analytische apparatuur, en toepassingen in combinatie met hoogvacuum pompen.

De nXDS pomp werkt op basis van twee spiraalvormige scrollrotoren die in elkaar grijpen. De ene rotor is vastgezet en de andere roteert excentrisch rond de vaste rotor. De rotatie van de excentrische rotor creëert een spiraalvormige beweging in de holte tussen de twee rotoren, waardoor gas of lucht wordt aangezogen. Door de rotatie van de rotoren wordt het gas of de lucht naar de buitenste rand van de pomp geduwd en wordt het door de afvoeropening afgevoerd.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE NXDS SCROLLPOMP?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van nXDS scrollpompen in vacuümtoepassingen. Door de hoge compressie halen de pomp een laag eindvacuum, vergelijkbaar met een oliegesmeerde vacuumpomp. Ze worden gebruikt in toepassingen waarbij zeer zuivere en schone omstandigheden vereist zijn. nXDS scrollpompen zijn ook energiezuinig, hebben een laag geluidsniveau en zijn onderhoudsvriendelijk.

Een ander voordeel van de nXDS pomp is dat deze volledig 100% olievrij is. Traditionele vacuümpompen vereisen het gebruik van olie om de interne componenten te smeren, af te dichten en te koelen, maar de nXDS scrollpomp heeft deze olie niet nodig. Dit betekent dat er geen verontreinigingen in de vacuümruimte terechtkomen en dat er geen vervanging of afvoer van olie nodig is. Er is daarom geen reguliere vervanging van olie of filters nodig. Ook verontreiniging met oliedamp van de werkomgeving is niet meer aan de orde.

nXDS scrollpompen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties om aan verschillende behoeften te voldoen. Zo zijn er enkele en dubbele scrollpompen beschikbaar, evenals pompen met verschillende capaciteiten en eindvacuum. Ook zijn er varianten verkrijgbaar die geschikt zijn voor toepassingen met corrosieve gassen, zoals de Edwards nXDS-iC chemische bestendige pomp.

Voor helium toepassingen is een hermetisch gesloten variant zonder gasballast leverbaar.

TOEPASSINGEN VAN NXDS SCROLLPOMPEN

In het algemeen is de nXDS scrollpomp een efficiënte en betrouwbare oplossing voor vacuümtoepassingen waarbij een lage druk nodig is. Ze zijn energiezuinig, onderhoudsvriendelijk, olievrij en kunnen worden gebruikt in schone omgevingen.

Scrollpompen kunnen ook worden gebruikt in chemische laboratoria voor droogtoepassing zoals vriesdrogen, rotatie verdampen, centrifuge, destillatie enz. Ook als voorpomp voor massaspectrometers wordt deze pomp veelvuldig toegepast.

De nXDS pompen zijn stil, compact en onderhoudsvriendelijk. De pompen worden gebruikt voor chemische en analytische toepassingen en vaak gebruikt in de Research & Development, Chemische labs, Analytische aparatuur en halfgeleiderindustrie. Ze worden ook gebruikt als voorvacuumpomp voor een turbopomp of bij een cryopomp. In materiaal- en oppervlakte onderzoek wordt de nXDS gebruikt in experimentele opstellingen voor het vacumeren van de hoofdkamer, sluis of tussenvacuum. Ook het vacumeren van gasleidingen of voor het isolatie vacuum van cryogene leidingen is mogelijk met deze pompen.

RANGE VAN NXDS SCROLLPOMPEN

De nXDS scrollpompen worden geleverd met een capaciteit van 3 tot en met 46 m3/uur. Het eindvacuum van deze pompen ligt rond 2×10-2 mbar en een aantal types hebben een eindvacuum van 7×10-3 mbar.

nXDS6i Scroll pomp

Een aantal van de pompen in

ons assortiment