Acclon Technologies

Multiroots droge vacuumpompen
Acclon Technologies

Multiroots vacuumpompen, zoals de nXRi van Edwards, bieden ongeëvenaarde voordelen. Met hoge pompsnelheden, een laag energieverbruik en een indrukwekkende efficiëntie zorgen ze voor optimale vacuümcondities.

  • Superieure prestaties

  • Betrouwbaar

  • Unieke geometrie

  • Gevanceerde regelingsopties

  • Gemakkelijk te gebruiken

Toepassingen multiroots vacuümpompen

Multiroots pompen kunnen worden ingezet in verschillende toepassingsgebieden waar een betrouwbare vacuümpomp van belang is. Er zijn enkele industrieën en toepassingen waarin multiroots uitblinken. In de veeleisende wereld van de halfgeleiderfabricage is een nauwkeurige en betrouwbare vacuümtechnologie essentieel. Een multirootspomp biedt de snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid die nodig zijn voor processen zoals etsen, depositie en lithografie. Vacuümovens worden gebruikt in verschillende industrieën, zoals materiaalonderzoek, metallurgie en warmtebehandeling. Een multiroots vacuumpomp (zoals de nXRi van Edwards) zorgt voor stabiele vacuümcondities in de oven, waardoor nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk is en doordat het een droge pomp is, wordt verontreiniging van het materiaal voorkomen.

In de verpakkingsindustrie is vacuüm nodig voor het verlengen van de houdbaarheid van voedselproducten en het waarborgen van de kwaliteit van verpakkingen. Multistage roots pompen bieden een betrouwbaar vacuüm voor verpakkingsmachines, waardoor producten langer vers blijven en de kans op bederf wordt verminderd. Voor de experimenten en analyses in onderzoekslaboratoria is vacuümtechnologie belangrijk. De nXRi van Edwards biedt de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en snelheid die nodig zijn voor uiteenlopende onderzoeksdoeleinden, zoals materiaalkarakterisering, oppervlakteanalyse en fysica-onderzoek. Multiroots kunnen ook worden toegepast in verschillende industriële processen, zoals chemische verwerking, farmaceutische productie en voedselverwerking. De vacuümpompen zorgen voor efficiënte evacuatie en creëren de juiste omgeving voor het bereiken van optimale productkwaliteit en procesefficiëntie.

Eigenschappen

Een multiroots pomp levert ongekend hoge pompsnelheden, waardoor er sneller geëvacueerd kan worden en kortere cyclustijden kunnen worden bereikt. Dit is met name van cruciaal belang in processen waar tijd een kostbare factor is, zoals in de halfgeleiderfabricage of bij vacuümdroogprocessen. Dankzij geavanceerde technologieën en efficiënte ontwerpen verbruikt de multiroots vacuümpomp minder energie dan traditionele vacuümpompen. Dit vertaalt zich niet alleen in lagere operationele kosten, maar ook in een verminderde ecologische impact. Een multiroots pomp is kiezen voor duurzaamheid zonder concessies te doen aan de prestaties. Bovendien optimaliseeren deze pompen de efficiëntie van het vacuümsysteem door het creëren van stabiele en consistente vacuümcondities. Hierdoor worden processen efficiënter en nauwkeuriger en is er minder kans op fouten of storingen.

Voordelen van multiroots droge vacuumpompen

De nXRi van Edwards is een geavanceerde vacuumpomp die is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

  • Unieke geometrie: De nXRi maakt gebruik van een innovatieve geometrie, waaronder een speciaal ontworpen rotorprofiel en stator. Dit zorgt voor optimale gasstroming en maximale efficiëntie, wat resulteert in snelle evacuatie en een snelle drukopbouw.
  • Betrouwbaarheid: De nXRi is gebouwd met robuuste materialen en componenten van hoge kwaliteit om een langdurige en betrouwbare werking te garanderen. De vacuümpomp is ontworpen om bestand te zijn tegen zware industriële omstandigheden en biedt een uitstekende levensduur.
  • Geavanceerde regelingsopties: Met geavanceerde regelingsopties biedt de nXRi nauwkeurige en flexibele controle over het vacuümniveau. Gebruikers kunnen de pomp eenvoudig aanpassen aan hun specifieke procesvereisten, waardoor optimale prestaties en efficiëntie worden bereikt.
  • Eenvoudige integratie: De nXRi is ontworpen voor naadloze integratie in bestaande vacuümsystemen. Het compacte ontwerp en de veelzijdige montageopties maken installatie eenvoudig en efficiënt. De vacuümpomp kan gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende toepassingen en systemen.
  • Intuïtieve bediening: De multiroots pomp van Edwards is uitgerust met een intuïtieve gebruikersinterface waarmee gebruikers de pomp eenvoudig kunnen bedienen en controleren. De bedieningselementen zijn gebruiksvriendelijk en bieden directe toegang tot belangrijke parameters en functies.
multiroots multistage vacuumpomen

Range van multirootspompen

De nXR30i, 40i, 60i, 90i en 120i van Edwards zijn ontworpen om ongeëvenaarde pompsnelheden te leveren van 30 tot 120 m³/u. Dat is tot zes keer meer pompsnelheid dan een vergelijkbare droge pomp van dezelfde grootte.

Met een lager energieverbruik en nagenoeg geen onderhoud brengt de nXRi echte prestatieverbeteringen en kostenvoordelen met zich mee voor een breed scala aan toepassingen. De multiroots range van Edwards is tot wel vijf jaar onderhoudsvrij. Door het kleine formaat, passen de nXRi droge pompen makkelijk onder een werkbank, waardoor waardevolle ruimte in bijvoorbeeld het laboratorium voor andere doeleinden kan worden gebruikt. De eenvoudig verplaatsbare vacuumpomp weegt nog geen 30 kg. De nXRi zijn in vergelijking tot alternatieve droge pompen 40% kleinere.

Verder is de Edwards nXRi droge pomp geoptimaliseerd voor een laag vermogen om energiekosten en warmtebelasting van de vacuumopstellingen te verminderen. Schone processen en schone resultaten zijn gegarandeerd met de compacte droge pompen, Omdat de compacte droge pompen volledig olie- en stofvrij zijn binnen de vacuümkamer, zijn schone en droge processen en resultaten geen enkel probleem. Tip seals hoeven niet meer vervangen te worden en olieverversingen behoren tot het verleden. Dat scheelt ook weer in de kosten.