Acclon Technologies

Op zoek naar een EM Vacuümpomp?
Acclon is dé professional!

  • Superior performance

  • Proven reliability for peace of mind

  • Flexible solutions

  • Ease of use

  • Extended lifetime and low cost of ownership

  • Large variety of standard variants

WAT ZIJN EM VACUUMPOMPEN?

EM vacuümpompen zijn een type vacuümpomp dat wordt gebruikt in een breed scala van industriële en wetenschappelijke toepassingen. Ze staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid en efficiëntie, evenals hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. In dit artikel zullen we meer in detail ingaan op EM pompen, hun werking, toepassingen en onderhoud.

EM vacuüm pompen werken door middel van een roterende schoep die zich in een cilindrische behuizing bevindt. De schoep wordt aangedreven door een motor en creëert een vacuüm door lucht of gas uit de behuizing te zuigen. Dit proces wordt herhaaldelijk uitgevoerd, waardoor de druk in de behuizing geleidelijk wordt verlaagd totdat het gewenste vacuümniveau is bereikt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EM VACUUMPOMPEN?

EM vacuümpompen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vacuümpompen. Zo zijn ze zeer efficiënt in het creëren van een vacuüm, door middel van een roterende schoep die in staat is om snel en effectief lucht of gas uit de behuizing te zuigen. Dit resulteert in een snelle vacuümcreatie en een verminderde benodigde pomptijd.
Daarnaast staan EM pompen bekend om hun hoge betrouwbaarheid en lange levensduur. Ze zijn ontworpen met weinig bewegende delen, wat de kans op storingen en uitval vermindert. Hierdoor zijn ze ideaal voor toepassingen waarbij betrouwbaarheid van cruciaal belang is.

TOEPASSINGEN

EM vacuümpompen zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, waaronder droge en oliegeïnjecteerde varianten. Droge EM vacuümpompen zijn ontworpen om zonder olie te werken en zijn ideaal voor toepassingen waarbij geen verontreiniging van de procesomgeving is toegestaan. Oliegeïnjecteerde EM vacuumpompen daarentegen werken met behulp van olie als afdichting en koelmiddel en zijn geschikt voor toepassingen waarbij hoge vacuümdrukken nodig zijn.

EM pompen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, waaronder de productie van halfgeleiders, de verwerking van voedsel en dranken, de verpakking van producten, de productie van farmaceutische producten en vele andere. Hun vermogen om betrouwbare en efficiënte vacuüm te creëren, maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij hoge vacuümdrukken vereist zijn en waarbij consistentie en betrouwbaarheid van cruciaal belang zijn.

In de productie van halfgeleiders worden EM vacuümpompen bijvoorbeeld gebruikt om vacuümomstandigheden te creëren die nodig zijn om deeltjes en stofdeeltjes te voorkomen die de productie kunnen verstoren. In de voedsel- en drankverwerkingsindustrie worden EM vacuüm pompen gebruikt om vacuümverpakkingen te maken om de houdbaarheid van producten te verlengen en bederf te voorkomen.

E2M Vacuümpompen EM Vacuümpomp

Een aantal van de pompen in

ons assortiment