mXDS3 Dé nieuwe mini scrollpomp van Edwards

mXDS3 mini scrollpompDe nieuwe mXDS3 mini scrollpomp is de kleinste uitvoering van de scrollpompen van Edwards. De mXDS3 is compact, levert een goede pompcapaciteit en is met minder dan 8 kilo een lichtgewicht.

Ideaal voor gebruik in analytische apparatuur, benchtop toepassingen of voor mobiel gebruik op het laboratorium. De einddruk is < 0.1 mbar en met een capaciteit van max 3 m3/uur levert de pomp een goede capaciteit voor het voorvacuum van turbopompen, afpompen van gasleidingen, vacumeren van droog ovens enz.

De mXDS3 pomp is voorzien van gasballast, zodat ook dampen verpompt kunnen worden en condensatie in de pomp wordt voorkomen.

Een geintegreerd inlaat ventiel zorgt er voor dat uw systeem onder vacuum blijft bij stroom uitval of als de pomp uitvalt door onvoorziene omstandigheden.

 

 

Wat zijn de voordelen van de mXDs mini scrollpomp?

Edwards mxds3De mXDS3 mini scrollpomp heeft een aantal voordelen:

  • compact in bouw
  • licht in gewicht
  • levert een lage einddruk
  • heeft een laag geluidsnivo

 

Toepassingen van mXDS en nXDS scrollpompen

De nXDS en mXDS scrollpompen zijn stil, compact en onderhoudsvriendelijk. De pompen worden gebruikt voor chemische en analytische toepassingen en vaak gebruikt in de Research & Development, Chemische labs, Analytische aparatuur en halfgeleiderindustrie. Ze worden ook gebruikt als voorvacuumpomp voor een turbopomp of bij een cryopomp. In materiaal- en oppervlakte onderzoek wordt de nXDS gebruikt in experimentele opstellingen voor het vacumeren van de hoofdkamer, sluis of tussenvacuum. Ook het vacumeren van gasleidingen of voor het isolatie vacuum van cryogene leidingen is mogelijk met deze pompen.

Range van nXDS Scrollpompen

De nXDS scrollpompen worden geleverd met een capaciteit van 3 tot en met 46 m3/uur. Het eindvacuum van deze pompen ligt rond 2×10-2 mbar en een aantal types hebben een eindvacuum van 7×10-3 mbar.

mXDS3

Productomschrijving
Scrollpomp

Details
Capaciteit: 3 m3/uur
Eindvacuum: 1x10-1mbar
Toepassing: R&D

nXDS6i

Productomschrijving
Scrollpomp

Details
Capaciteit: 6.8m3/uur
Eindvacuum: 2x10-2mbar
Toepassing: R&D

nXDS15i

Productomschrijving
Scrollpomp

Details
Capaciteit: 17.1m3/uur
Eindvacuum: 7x10-3mbar
Toepassing: R&D

nXDS20i

Productomschrijving
Scrollpomp

Details
Capaciteit: 28m3/uur
Eindvacuum: 3x10-2mbar
Toepassing: R&D

XDS35i

Productomschrijving
Scrollpomp

Details
Capaciteit: max 35m3/uur
Eindvacuum: <1x10-2mbar
Toepassing: R&D

XDS46i

Productomschrijving
Scrollpomp

Details
Capaciteit: max 40 m3/uur
Eindvacuum: 5x10-2mbar
Toepassing: R&D

Wat wij nog meer leveren

We leveren nagenoeg alles op het gebied van vacuüm producten. Of het nu gaat om een Scrollpomp of een UHV pomp. Hieronder vindt u een selectie van al onze producten.